Flatbread met pikante hummus

Naast de conventionele ovenhapjes komt het flatbread met pikante hummus als een onverwachte afwisseling! Voeg je graag aan dit hapje nog een extra twist toe? Kies voor een crunchy topping als gebakken ajuintjes.

Ingrediënten voor

4 personen
4 st flatbread
350 g kikkererwten
1/2 Citroen
1 teentje knoflook
3 el tahin
5 el Water
3 el Olijfolie
tl Paprikapoeder
snuifje Zout
Sriracha
gebakken uitjes
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Pers de halve citroen uit en hak de knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, de tahin, het zout en het water toe en pureer met een staafmixer tot je een gladde hummus krijgt.
  3. Gril kort het flatbread in de oven.
  4. Smeer de hummus op de broodjes en werk af met wat mild paprikapoeder, olijfolie en enkele streepjes sriracha saus. Je kan de crunchy uitjes toevoegen als extra topping. Smakelijk!
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!