Focaccia met olijven, ui en kruiden

Fan van versgebakken brood? Probeer dan zeker deze Italiaanse focaccia met olijven, ui en kruiden. 

Ingrediënten voor

4 personen
200 g Bloem
Zout
150 ml warm water
50 ml extra vierge olijfolie
Ui
10 Taggiasche olijven
Rozemarijn
tijm
Grof zeezout
1 tl Gist
bereiding

1. Meng de bloem met het zout en zet apart. Meng ook de gist met het water. Voeg als de gist opgelost is het bloemmengsel toe en meng met een houten lepel tot een plakkerig deeg. 

2. Doe 1/3 van de olijfolie in een grote kom en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en een handdoek en laat een uur rijzen. 

3. Vouw het deeg 2 keer en laat weer een uur rijzen. Herhaal dit 3 keer. Voeg tussendoor wat extra olijfolie toe. 

4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat 10 minuten rijzen. 

5. Maak met je vingertoppen een vierkante vorm van het deeg en laat nog 10 minuten rijzen. 

6. Verdeel de vulling over het deeg: olijven, ui en kruiden. Besprenkel met olijfolie, zeezout en peper voor meer smaak. Dek af en laat nog 20 minuten rijzen. 

7. Verwarm de oven op 240 graden. Bak de focaccia ongeveer 15 minuten in de oven. Laat afkoelen. 

TIP VAN DE REDACTIE

Klop op de onderkant van het brood na het bakken. Klinkt het hol? Dan is je brood klaar. Anders laat je het brood nog even verder bakken. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!