Fondue met 3 kazen: Le Gruyère AOP Classic, Le Gruyère d’Alpage AOP en Vacherin Fribourgeois AOP

Je kan natuurlijk eindeloos variëren met kaassoorten voor de fondue, maar de échte klassieker is met Zwitserse kazen. Vandaag bereiden we fondue met Le Gruyère AOP Classic, Le Gruyère d’Alpage AOP en Vacherin Fribourgeois AOP. En Guete!

bereiding
  1. Meng in een kom de Gruyère AOP Classic en de Gruyère d’Alpage AOP met 1 el maïszetmeel. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de drie kazen. Zet opzij.
  2. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Verlaag het vuur voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas gesmolten is en het mengsel homogeen is.
  3. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch (en/of het citroensap) toe.
  4. Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken.
  5. Plaats de pan op de brander. Vul een mand met het brood en doe er de gedroogde vleeswaren bij. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!