Garnaal croque-ette

Na zijn eerste succesvolle boek Lekker normaal, komt The Messy Chef met een tweede boek Goei eten. In dit boek vind je een gezonde mix van simpele gerechtjes gemaakt met ingrediënten die je kent. Comfort food van de bovenste plank!

Ingrediënten voor

2 personen
75 g Boter
1/2 teentje knoflook
1/2 Ui
150 g gepelde garnalen
1 el Tomatenpuree
1 tl Ketchup
1 blad laurier
2 el Bloem
2 el Whisky
200 ml Room
1/2 blokje Visbouillon
1 Eidooier
toastbrood
Citroen
Peterselie
peper en zout
bereiding

1. Neem 50 g van de garnalen en hak die erg fijn. Snijd de look en de ui ook erg fijn. Je kan ook alles in een keukenrobot fijnmalen. Smelt de boter en voeg het mengsel van garnalen, look en ui toe. Laat 1 min bakken. Voeg de tomatenpuree, ketchup en laurier toe. Laat 10 sec meebakken. Voeg de bloem toe en roer goed.

2. Blus na ongeveer 1 min met de whisky en de room en roer zodat je geen klonters hebt in de saus. Verkruimel het bouillonblokje. Kruid met peper en zout. Wanneer de saus dik genoeg is, voeg dan de eierdooier toe en haal van het vuur. Voeg de rest van de garnalen toe (100 g). Laat afkoelen. Neem het brood en snijd er rechthoeken uit. Smeer er een laagje van het garnalenmengsel op en bak krokant langs beide kanten (in een klont boter) in de pan of in de oven (10 min op 200°C). Serveer met een schijfje citroen en peterselie.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!