Gebakken fazant met boschampignons

Een gerecht van Geert Van Hecke.

Ingrediënten voor

2 personen
1 Fazant
2 Druivenbladeren
200 g Papardelle
3 el Duxelle van champignons
1 glas Cognac
10 cl gevogeltebouillon
10 cl Room
50 g Bospaddenstoelen
2 el Maïs
klontje Boter
2 stuks schorseneren
10 cl Porto
l Water
Melk
peper
snuifje Zout
bereiding
  1. Kleur de fazant aan in de pan met wat boter en breng op smaak met peper en zout. Plaats 35 minuten in een aan 170° voorverwarmde oven. Voeg na 15 minuten de druivenbladeren toe. Haal uit de oven en deglaceer de braadslee met cognac en bouillon. Laat inkoken en passeer door een zeef. Hou de fazant warm.
  2. Breng de temperatuur van de oven terug naar 120°. Kook de pasta al dente, spreid en open en smeer in met de duxelles. Rol op en plaats in een ovenschaal. Lepel er de room over en houd warm in de oven.
  3. Was en schil de schorseneren en gaar ze in ¼ water en ¾ melk. Laat uitlekken. Verwarm met de porto en laat inkoken tot de porto verdampt is. Cutter fijn in de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de paddenstoelen in een beetje boter en verwarm de mais.
  5. Snij de borstfilets van de fazant en leg op elk bord een filet. Leg er een rolletje pasta naast. Garneer met de mais en bospaddenstoelen. Lepel wat van de crème op het bord. Werk af met saus en eventueel een druivenblad.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!