Een recept van Filip Claeys Gebakken zeebarbeel met artisjok en morilles

Filip Claeys, aanvoerder van de NorthSeaChefs, kookt dit heerlijke gerecht voor zeebarbeeld met mini-artisjoks en morilles. 

Ingrediënten

4personen

Gebakken zeebarbeel met artisjok en morilles

Bereiding

Gebakken zeebarbeel met artisjok en morilles

  1. Verwijder de schubben van de vis en spoel af onder koud stromens water. Haal de filets van de graat en verwijder de middengraatjes. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de wortel en ui in fijne blokjes. Kuis de artisjokken op tot aan de kern. Stoof aan in maïsolie met look, korianderbolletjes, wortel en ui. Blus met water en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Kook in 5 minuten beetgaar.
  3. Verwijder de steeltjes van de morilles. Was kort in koud water en laat uitlekken. Bak kort in maïsolie en breng op smaak met peper en zout en een mespunt look.
  4. Pel de zilveruitjes en snij doormidden. Kook 2 minuten in gezouten water. Trek de rokken van de uitjes en marineer ze 2 uur in olijfolie en citroensap. Werk af met lookmayonaise.
  5. Bak de vis gedurende drie minutenkrokant in een antikleefpan met een beetje olijfolie. Werk af met citroensap.
  6. Plaats de zeebarbeel in het midden van het bord en leg er de zilveruitjes naast. Werk af met artisjok en morilles.
morilles artisjok De Jonkman zeebarbeel northseachefs Noordzeevis visrecept Filip Claeys michelin visgerecht vis culinair recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties