Gefrituurd ei op mergpijp en tartaar van piemonte

Ga zelf aan de slag met dit heerlijke recept van Wout Bru: gefrituurd ei op mergpijp en tartaar van Piemonte rundsvlees. 

bereiding
  1. Versnipper de bieslook en het sjalotje. 
  2. Maak een lekkere rundstartaar met sjalot, bieslook, peper en zout en een beetje olijfolie. Houd het zo simpel mogelijk.
  3. Plaats de mergpijpen 10 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven, zodat het merg lichtjes smelt.
  4. Maak een sojavinaigrette door 1 ei, de xerezazijn, sojasaus, limoensap, mosterd en suikerwater te mixen. Werk vervolgens op met de druivenpitolie.
  5. Pocheer 4 eieren of stoom het 1 uur aan op 62° in de stoomoven. Koel af in ijswater.
  6. Bedek de gepocheerde eieren langs alle kanten voorzichtig met een laag panco. Frituur ze vervolgens kort aan 180°C, tot de pankokorst mooi bruin is. Doe voorzichtig zodat het ei niet breekt, gebruik een lepel.
  7. Strooi wat fleur de sel op de mergpijp, leg daar bovenop een dikke laag tartaar met daar bovenop het gefrituurde ei. Maak voor een (optioneel) dramatisch effect een kleine inkeping in het ei, zodat er een beetje van de dooier uit stroomt.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!