Gehaktbrood met krieken

Gehaktbrood met krieken is het soort van comfortfood waarvoor elke grootmoeder haar kleinkinderen mag wakker maken. Dankzij dit eenvoudige recept maak je deze klassieker zelf klaar in een handomdraai. 

Ingrediënten voor

4 personen
600 g Kalfsgehakt
1 Ui
1 Ei
Olijfolie
2 el Paneermeel
700 g Krieken
1 handvol Peterselie
Vanillepoeder
Zwarte peper
Zout
1 klontje Boter
bereiding

1. Verwarm je oven voor op 200°C. Gebruik een klontje boter om je ovenschaal in te vetten.

2. Verhit je pan met wat olijfolie, snijd de ajuin in fijne stukken en stoof aan tot een glazige textuur.

3. Doe het gehakt in een kom, en meng met het ei, paneermeel, de gehakte peterselie, peper en zout en de aangestoofde ajuin. Kneed het geheel tot een mooi gehaktbroodje. 

4. Vet een ovenschaal in en leg het gehakt erin. Laat je oven gedurende 30 tot 35 min het werk doen tot het gehaktbrood mooi goudbruin is.

5. Breng ondertussen je krieken aan de kook in een pannetje. Gebruik wat vanillepoeder voor de smaak, maar ook om je saus extra in te dikken. Roer voortdurend tot je de juiste consistentie hebt bereikt.

6. Serveer de krieken met je gehaktbrood. Smakelijk! 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!