Gelakte hondshaai, springroll, sesam en pindapasta

Geniet van dit Aziatisch visrecept van Filip Claeys.

Ingrediënten voor

4 personen
1 Hondshaai
1 Limoen
60 g Soja
60 g Honing
1 Wortel
1 Prei
1 el Koriander
1 el Munt, fijngesneden
4 vellen Rijstpapier
100 g Pindapasta
Sesamzaad
bereiding
  1. Maak de lakage: meng de honing, met soja en limoen, laat lichtjes inkoken tot een stroperige massa.
  2. Snij de hondshaai in gelijke stukken, kruid met peper en zout, stoom de hondshaai gedurende 5 minuten op 100 °C. Smeer in met lakage van honing en werk af met sesamzaad.
  3. Snij de wortel en prei in fijne julienne, laat de rijstvellen gedurende 2 minuten weken in koud water, plaats op een proper tafel, schik er de julienne van wortel en prei op, samen met koriander en munt. Rol mooi op tot een strakke springroll. Snij in de gewenste vorm, werk af met de lakage van honing en sesamzaad.
  4. Plaats de gelakte hondshaai op het midden van het bord, schik er de stukjes springroll mooi bij, werk af met pindapasta en sesam.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!