Gemarineerde perziken 'Martini Bellini' op de grill

BBQ'en is hot. Deze BBQ-bijbel is dan ook een must-have voor iedereen die houdt van grillen, roosteren en roken. Haal het beste uit jouw barbecue met de recepten van vuurmeester Peter De Clercq. De ultieme BBQ-bijbel van Peter De Clercq, Lannoo  - € 25,99 

Ingrediënten voor

4 personen
4 dl Martini Bellini
2 takjes Citroenmelisse
2 takjes Basilicum
1 vanillestokje
50 g Suiker
6 rijpe perziken
3 el Geschaafde amandelen
2 takjes Munt
200 g fondantchocolade
bereiding

Doe de Martini Bellini met de citroenmelisse en het basilicum in een steelpannetje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit met een scherp mesje. 

Doe het merg en het stokje bij de Martini. Voeg er ten slotte de suiker aan toe. Verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost, maar laat niet doorkoken. Laat daarna even afkoelen. 

Schil de perziken en leg ze 12 uur in de marinade. Gril ze kort langs beide zijden op de hete barbecue en leg ze vervolgens op een bord. 

Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Strooi ze over de perziken met wat gehakte munt en geraspte chocolade. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!