Gentse waterzooi

Wij, Belgen, houden van échte comfortfood. En wat schreeuwt er meer comfort dan een heerlijke Gentse waterzooi? Verse bouillon, groenten en smeuïge kip: met dit recept doe je het in één keer juist.

Ingrediënten voor

4 personen
1 braadkip
4 Wortelen
4 stengels Prei
4 stengels Selder
6 Vastkokende aardappelen
400 ml Room
2 Eieren
1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
Boter
peper en zout
2 Uien
4 teentjes knoflook
een paar takjes tijm
bereiding

1. Kook 2 l water, voeg voor de bouillon 2 preistengels, 2 selderijstengels, 2 wortelen, 2 uien, de tijm en 4 teentjes look toe en kruid met peper en zout. Snijd de kip in stukken en leg ze in de bouillon. Laat 20 min sudderen.

2. Stoof 2 preistengels, 2 selderijstengels, 2 wortelen en aardappelen voor de waterzooi 2 minuten in hete boter. Schep ondertussen om.

3. Haal terwijl de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Trek met een vork het vlees van het bot en voeg het vlees toe bij de groenten. Zeef de bouillon en giet bij de stoofpot met kip. Roer 2/3de van de room door de stoofpot en laat de waterzooi nog 10 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

4. Splits de eieren en klop de eidooiers, samen met de resterend room, los. Haal de waterzooi van het vuur en roer er het eiermengsel onder. Schep in borden en werk af met de gehakte peterselie.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!