Gepaneerde kabeljauwburger met verse tartaarsaus

Wat maak je zoal wanneer je in een slow cabin verblijft met enkel de basics om te koken? Onze hoofdredactrice. Martyna Majchrzak koos voor een gepaneerde kabeljauwburger met verse tartaarsaus. Snel klaar en gezellig om op te eten bij een aangestoken vuurtje in het midden van de ongerepte natuur.

bereiding

Begin met de verse tartaarsaus. Snijd de hardgekookte eitjes fijn. Snijd de augurk, de sjalot en alle kruiden fijn. Meng nu alle ingrediënten samen. Voeg de kappertjes en mayonaise toe. Kruid af naar smaak met peper en zout. Leg opzij in de koelkast. 

Fruit de geperste knoflook zachtejs in een beetje olijfolie. Na een paar minuten - wanneer de knoflook lekker begint te ruiken - voeg je de citroenrasp, tijm en basilicum toe. Voeg na 2 à 3 minuten ook het paneermeel toe. Schep alles goed door elkaar en laat al roerend goed doorwarmen. Schep het geheel op een bord en laat het afkoelen. Voeg vervolgens na een paar min de Parmezaanse kaas toe. Kruid af met zout en peper naar smaak. 

Schenk het losgeklopte ei op een ander bord en zet de twee borden naast elkaar. Spoel de kabeljauwfilets af met koud water en dep ze goed droog. Haal de kabeljauwfilets een voor een door het ei en vervolgens door het paneermeel. Doe dit met beide stukken vis twee keer. 

Leg de kabeljauwfilets in de pan wanneer de roomboter begint te sissen. Bak ze goudbruin. Serveer tussen een volkorenbroodje met sla, tomaten, komkommer en verse tartaarsaus. 

TIP VAN DE REDACTIE

Wil je de kabeljauwfilets grillen? Bak ze even voor, en leg vervolgens voorzichtig op de grill; Wacht tot ze er goudbruin uitzien. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!