Geroosterde aardpeersoep met een crunch van ajuin en walnoten

Samen met het nieuwe jaar maken ook weer heel wat nieuwe seizoensgroenten hun intrede. Eén daarvan is aardpeer, een vaak vergeten groente die veel lekkers in petto heeft. Geen idee hoe je aardpeer kan combineren? Maak eens deze soep met crunchy ajuin en walnoten. 

Ingrediënten voor

4 personen
700 g Aardpeer
2 teentjes knoflook
1 Ui
4 Sjalot
Groentebouillon
walnoten
peper en zout
Olijfolie
bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Schil de aardpeer en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en de look en hak beide fijn. Doe de aardpeer vervolgens samen met de ui en de look in en ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout.
  2. Schuif de ovenschaal gedurende 20 à 25 min in de oven tot ze mooi gaar zijn. Prik erin om te controleren of dit zeker het geval is.
  3. Pel de sjalotten en hak deze in fijne plakjes. Verhit een pan met wat olijfolie en bak de sjalotten aan op een laag vuur. In een aparte pan bak je de walnoten héél kort aan, zodat ze niet verbranden, maar wel geroosterd zijn.
  4. Kook 700ml water en voeg daar groentebouillon aan toe. Laat even doorkoken. Doe vervolgens de ovengebakken groenten en een deel van de sjalotten bij in de kookpot. Kruid bij met peper en zout, en laat 10 min goed doorkoken.
  5. Meng de overschot van de sjalotten met de walnoten en werk hier je aardpeersoep mee af.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!