Een recept van Filip Claeys Gestoomde pladijs met bloemkool, girolles en kappertjes

Voor ieder wat wils met dit heerlijke gerecht van Filip Claeys. 

Ingrediënten

4personen

Gestoomde pladijs met bloemkool, girolles en kappertjes

Bereiding

Gestoomde pladijs met bloemkool, girolles en kappertjes

  1. Fileer de vis en verwijder vel en graatjes. Kruid met peper en zout en stoom 3 minuten op 100°. Besprenkel met citroensap en olijfolie.
  2. Snij de bloemkool doormidden. Rasp de ene helft met een wortelrasp tot een fijne couscous. Neem daar een handvol af en droog twee uur in de oven bij 90°. Breng de rest op smaak met peper en zout, olijfolie en zeste van citroen.
  3. Snij de andere helft van de bloemkool in fijne plakjes en frituur bij 150°. Werk af met een beetje zout.
  4. Maak de girolles schoon en bak ze in olijfolie met een mespunt look. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de kappertjes uitlekken. Spreid ze uit op een bakplaat en droog ze 20 minuten in de oven bij 120°. Mix tot een fijn poeder.
  6. Schik het stuk pladijs in het midden van het bord. Dresseer de couscous in een ring naast de vis en schik er wat gefrituurde bloemkool tussen. Werk af met de girolles. Strooi er wat poeder van de bloemkool en de kappertjes overheen.
kappertjes girolles bloemkool pladijs Noordzeevis michelin vis

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties