Gestoomde pladijs met bloemkool, girolles en kappertjes

Voor ieder wat wils met dit heerlijke gerecht van Filip Claeys. 

Ingrediënten voor

4 personen
2 Pladijs
1 stuk Bloemkool
100 g Girolles
50 g Kappertjes
100 g Olijfolie
2 Citroen
1 teentje Look
peper
snuifje Zout
bereiding
  1. Fileer de vis en verwijder vel en graatjes. Kruid met peper en zout en stoom 3 minuten op 100°. Besprenkel met citroensap en olijfolie.
  2. Snij de bloemkool doormidden. Rasp de ene helft met een wortelrasp tot een fijne couscous. Neem daar een handvol af en droog twee uur in de oven bij 90°. Breng de rest op smaak met peper en zout, olijfolie en zeste van citroen.
  3. Snij de andere helft van de bloemkool in fijne plakjes en frituur bij 150°. Werk af met een beetje zout.
  4. Maak de girolles schoon en bak ze in olijfolie met een mespunt look. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de kappertjes uitlekken. Spreid ze uit op een bakplaat en droog ze 20 minuten in de oven bij 120°. Mix tot een fijn poeder.
  6. Schik het stuk pladijs in het midden van het bord. Dresseer de couscous in een ring naast de vis en schik er wat gefrituurde bloemkool tussen. Werk af met de girolles. Strooi er wat poeder van de bloemkool en de kappertjes overheen.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!