Gestoomde zeebarbeel met asperges, tuinbonen en erwten

Heerlijk lentegrecht met lokale noordzeevis, bereid door NorthSeaChef Filip Claeys. 

Ingrediënten voor

4 personen
2 stuks Zeebarbeel
4 Groene asperges
100 g erwten
100 g Tuinbonen
200 g Daslook
100 g Maïsolie
1 Citroen
1 el Boter
Mosterdsla
Olijfolie
peper
Fijn zeezout
bereiding
  1. Verwijder de schubben van de vis en spoel af onder koud stromens water. Haal de filets van de graat en verwijder de middengraatjes. Kruid met peper en zout.
  2. Mix de daslook met de olie. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de asperges 1 minuut in gezouten water met boter.
  4. Dop de tuinbonen en kook ze kort in gezouten water. Doe hetzelfde met de erwten.
  5. Bak de asperges nog even op in de pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Stoom de visfilets 2 minuten in de steamer en werk af met olijfolie en citroensap.
  7. Plaats een filet in het midden van het bord en schik er de gebakken asperges, tuinbonen en morilles naast. Werk af met de coulis van daslook en eventueel wat mosterdsla
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!