Gnocchi met saffraan en courgette

Heerlijke Italiaanse keuken met een plantaardige knipoog. Gezond en bovendien goed voor onze planeet. Plant Based Italian is een prachtig geïllustreerd kookboek van Antwerpse Luna Trapani. Vandaag gaan wij aan de slag met gnocchi met saffraan en courgette.

Ingrediënten voor

2 personen
250 g gnocchi zonder ei
1 Courgette
1 teentje knoflook
1 handvol Peterselie
80 ml vegan witte wijn
360 ml plantaardige room
1/4 tl saffraanpoeder
sap van citroen
peper en zout
bereiding

1. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook op een hoog vuur. Verwarm de olijfolie in een pan op hoog vuur. Voeg de courgette toe als de olie warm is. Bak tot ze goudbruin is, roer af en toe zodat ze niet aanbakt.  

2. Voeg de look en peterselie toe, roer om en blus de pan met de wijn. Laat alles doorkoken, voeg dan de room en saffraan toe. Laat sudderen tot de saus is ingedikt. Proef en kruid bij naar smaak met zout en peper.  

3. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Laat deze koken tot ze boven komen drijven. Voeg de gnocchi dan bij de saus, roer alles goed om en serveer met wat citroensap en verse peterselie.  

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!