Gnocci van pompoen, parmezaan en lemon cress

Ingrediënten voor

4 personen
500 g Kruimige aardappelen
75 g Bloem
2 Eidooiers
50 g Parmezaanse kaas
peper
snuifje Zout
klontje Boter
200 g Flespompoen
1 teentje Look
2 el Zure room
1 el Olijfolie
beetje Chilipeper, fijngehakt
Lemon cress
bereiding
  • Voor de saus
    • 200 g butternut
    • 1 teentje look
    • 2 el zure room
    • 1 el olijfolie
    • Beetje rode chilipeper, fijngehakt
  • Voor de afwerking
    • Lemon cress
    • Parmezaan, geraspt
  1. Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en pureer ze grondig. Meng met de gezeefde bloem en voeg de eidooiers, kaas en zout toe. Kneed tot een vast deeg en rol het in worsten van ongeveer 2 cm dik. Snij in stukken van 3 cm en maak met een vork streepjes in de gnocci.
  2. Schil de pompoen en snij in stukken. Leg met de look op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak gaar in de oven, bij 200°. Doe de stukken look in de mixer en knijp het lookteentje erbij uit. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de gnocci 2 minuten in gezouten water. Laat uitlekken bak in boter tot ze krokant zijn.
  4. Verdeel de gnocci en de saus over de borden. Werk af met parmezaan en lemon cress.
TIP VAN DE REDACTIE

Voeg wat extra zure room toe aan de saus indien je die te dik vindt.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!