Groentegratin met courgette, ansjovis kaas en walnoten

Een heerlijke vegetarische ovenschotel boordevol groenten en smaken. 

Ingrediënten voor

2 personen
2 Uien
teentje knoflook
400 g Tomaten
1 Courgette
el tijmblaadjes
4 el Olijfolie extra vierge
8 gezouten ansjovisfilets
30 g comté
6 walnoten
peper en zout
bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien ongeveer tien minuten tot ze zacht zijn; ze mogen niet kleuren. Breng op smaak met zout en peper.  
  2. Wrijf een ovenschaal in met de knoflook. Verdeel de uien over de bodem van de schaal. Verdeel de plakken tomaat en courgette dakpansgewijs over de hele schaal. Bestrooi met de de tijmblaadjes en besprenkel met 3 el olijfolie.  
  3. Zet de groenten 25 min in de oven tot ze mooi bruin zijn geworden. Verdeel de ansjovis over de groenten en rasp de kaas erover en zet de schaal nog 5 min terug in de oven.  
  4. Haal de schaal uit de oven en besprenkel met nog wat extra olijfolie. Top af met de walnoten en tijm. 
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!