Hachis parmentier

Vandaag zetten we een stevige portie comfortfood op tafel. Bereid de klassieker hachis parmentier uit 'Een Kookboek' van topchef Seppe Nobels. 

Ingrediënten voor

4 personen
Nootmuskaat
4 el citrusvinaigrette
80 g zeekraal
200 g Tuinbonen
200 g Prinsessenbonen
100 g oude kaas
100 g Panko
250 g Snijbonen
250 g Gele boterbonen
2 Sjalotten
2 eierdooiers
peper en zout
1 kg Aardappelen
600 g Gemengd gehakt (varken-kalf)
100 g Boter
enkele takjes tijm
teentje knoflook
bereiding
  1. Stoof de sjalotten, de knoflook en de geplukte tijm in 20 g boter. Doe er het gehakt bij en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Doe het gehakt in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Duw de aardappelen door een roerzeef en meng er de eierdooiers en 80 g boter door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Maak de boterbonen en de snijbonen schoon en blancheer ze 5 min in gezouten water. Snijd ze in kleine stukjes.
  4. Meng de panko met de kaas. Verwarm de oven voor op 185°C.
  5. Doe het gehakt in een ovenschaal en leg er een laag bonen op. Verdeel de puree over de bonen en strooi er de panko met kaas over.
  6. Zet 20 min in de voorverwarmde oven. Blancheer de boterbonen, de prinsessenbonen, de snijbonen en de tuinbonen 4 min in gezouten water. Haal de tuinbonen uit de vliezen.
  7. Meng de bonen met de zeekraal en de geplukte tijm. Breng op smaak met de citrusvinaigrette.
  8. Serveer de hachis parmentier met de bonensalade.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!