Hachis parmentier
Vandaag zetten we een stevige portie comfortfood op tafel. Bereid de klassieker hachis parmentier uit 'Een Kookboek' van topchef Seppe Nobels.
Ingrediënten voor
4 personen
Nootmuskaat | |
4 el | citrusvinaigrette |
80 g | zeekraal |
200 g | Tuinbonen |
200 g | Prinsessenbonen |
100 g | oude kaas |
100 g | Panko |
250 g | Snijbonen |
250 g | Gele boterbonen |
2 | Sjalotten |
2 | eierdooiers |
peper en zout | |
1 kg | Aardappelen |
600 g | Gemengd gehakt (varken-kalf) |
100 g | Boter |
enkele takjes | tijm |
teentje | knoflook |
bereiding
- Stoof de sjalotten, de knoflook en de geplukte tijm in 20 g boter. Doe er het gehakt bij en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Doe het gehakt in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Duw de aardappelen door een roerzeef en meng er de eierdooiers en 80 g boter door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Maak de boterbonen en de snijbonen schoon en blancheer ze 5 min in gezouten water. Snijd ze in kleine stukjes.
- Meng de panko met de kaas. Verwarm de oven voor op 185°C.
- Doe het gehakt in een ovenschaal en leg er een laag bonen op. Verdeel de puree over de bonen en strooi er de panko met kaas over.
- Zet 20 min in de voorverwarmde oven. Blancheer de boterbonen, de prinsessenbonen, de snijbonen en de tuinbonen 4 min in gezouten water. Haal de tuinbonen uit de vliezen.
- Meng de bonen met de zeekraal en de geplukte tijm. Breng op smaak met de citrusvinaigrette.
- Serveer de hachis parmentier met de bonensalade.