Hamburger met champignons, spiegelei en rode bietensaus

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zelfgemaakte hamburgers met gebakken champignons, rode bietensaus en spiegelei.

Ingrediënten voor

4 personen
1 Rode ui
600 g rundergehakt
200 g Champignons
4 Eieren
handvol Waterkers
4 hamburgerbroodjes
250 g Rode biet
Olijfolie
peper en zout
bereiding
  1. Voeg de voorgekookte bieten, een goede scheut olijfolie, zout en paper samen tot één gladde massa.
  2. Bak de champignons bruin. Leg ze in een apart kommetje en dek af zodat ze warm blijven.
  3. Verdeel het gehakt in ballen van ongeveer 150 g en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide kanten tot ze voldoende doorbakken zijn.
  4. Bak vier spiegeleieren door op een hoog vuur wat boter te smelten en de eieren één voor één in de pan open te breken. Verdeel met een spatel de pan in vier zodat je vier gelijke spiegeleieren bekomt.
  5. Beleg de broodjes eerst met een laagje rode bietensaus en dan enkele uiringen. Voeg de burgers, de champignons en kiemgroenten toe en werk tenslotte af met de spiegeleitjes. Serveer meteen.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!