Hartige pannenkoeken met burrata en zongedroogde tomaten

Ook zon fan van pannenkoeken? Maak dan eens deze hartige variant met burrata en zongedroogde tomaatjes. 

Ingrediënten voor

4 personen
250 g zelfrijzend bakmeel
750 ml Melk
250 g Burrata
100 g Rucola
40 g pijnboompitten
140 g zongedroogde tomaten
6 Eieren
1 Rode ui
1 pakje Prosciutto
handvol Basilicum
peper en zout
Balsamico
bereiding
  1. Meng de bloem samen met de eieren en de melk in een kom. Voeg peper en zout toe en mix tot een glad beslag.
  2. Scheur de burrata en prosciutto in stukjes, hak de zongedroogde tomaten grof en snijd de rode ui in halve ringetjes. Was de rucola en rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  3. Vet een pan in met boter of olie en giet er een soeplepel van het beslag in. Laat uitvloeien en bak 2 min per kant. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
  4. Serveer op een bord en beleg met de burrata, zongedroogde tomaatjes, rode ui, pijnboompitten, rucola, enkele blaadjes basilicum, prosciutto en een swirl van balsamico.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!