Hartige wafeltjes met gerookte zalm en bieslookroom
Ben je die avocadotoast en pannenkoeken stilaan beu? Wij vonden het heerlijkste alternatief: wafels met gerookte zalm en bieslookroom. Ideaal als lunch of feestelijk voorgerechtje! Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer, verse zalm en room.
Ingrediënten voor
8 personen
1 | Ei |
afwerking | jonge spinazie |
150 g | Bloem |
1/2 zakje | droge gist |
50 g | Parmezaanse kaas |
2 dl | Melk |
50 g | Boter |
peper en zout | |
250 g | gerookte zalm |
50 g | foreleieren |
1/2 | Citroen |
2 dl | Room |
handvol | Bieslook |
8 takjes | Dille |
250 g | zongedroogde tomaten |
bereiding
- Begin met de wafels: mix de spinazie fijn samen met melk en ei. Meng de bloem, de geraspte parmezaan, gist en peper. Roer de vloeibare bereiding onder het geheel, voeg er vervolgens ook 30 g gesmolten boter bij. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Dek af en laat op kamertemperatuur rusten (+/- 1 uur).
- Klop de room stijf met citroensap, peper en zout. Meng de gehakte bieslook onder. Snijd de zalm in kleine blokjes van 2 à 3 cm. Zet het geheel in de koelkast
- Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer (hoogste stand). Smeer het in met boter en bak je wafels. Ongeveer 3 à 4 min per wafel.
- Warm ze net voor het opdienen op in een voorverwarmde oven (+/- 180 °C). Dresseer met room. Werk af met blokjes zalm, foreleieren, jonge spinazieblaadjes, zongedroogde tomaten en dille. Serveer, smakelijk!