Hash browns met mierikswortel

Hash browns (aardappelkoekjes) worden in Amerika traditioneel gegeten voor het ontbijt, maar doen het ook prima als bijgerecht voor bij het diner.

Ingrediënten voor

4 personen
3 el mierikswortel
8 Kleine Aardappelen
peper
4 plakjes Spek
3 Lente-uien
3 el Rode wijn
el Olie
peper en zout
bereiding
  1. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Pers er zoveel mogelijk vocht uit, en leg de geraspte aardappelen in een mengkom. Voeg de mierikswortel toe en breng het geheel royaal op smaak met zout en peper.
  2. Bedek de bodem van een grote anti-kleefan met een laag olie en verwarm op middelhoog vuur. Schep een beetje van het aardappelmengsel in de pan en druk tot een ronde vorm van ongeveer 1 cm dik. Doe zo verder met de resterende aardappelen. Bak in delen zodat de aardappelen elkaar niet raken. Bak ze 3 tot 5 min goudbruin en draai ze dan om. Bak de andere kant ook goudbruin.
  3. Meng ondertussen het spek en de lente-ui met de azijn en serveer samen met de hash browns.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!