Hollandse erwtensoep

Deze vullende groentesoep staat dit seizoen bij menig Nederlands gezin op het menu.

Ingrediënten voor

4 personen
500 g spliterwten
500 g verse worst
500 g platte ribben
3 bouillonblokjes
50 g Roomboter
250 g Uien
250 g Prei
250 g knolselderij
1 bosje bladselderij
bereiding
  1. Breng de spliterwten met 2½ liter water, de verse worst, de platte ribben en wat zout aan de kook. Haal zodra het water kookt het schuim eraf en voeg de bouillonblokjes toe. Haal de platte ribben en de worst na ongeveer 90 min uit de pan. Wrijf de spliterwten met het kookvocht door een zeef of een passe-vite (roerzeef).
  2. Smelt in een andere pan de boter. Fruit de in stukjes gesneden groenten even aan, voeg een halve liter water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de groenten en het vlees met het kookvocht toe aan de soep en breng hem op smaak met versgemalen peper.
  3. Voeg als laatste de bladselderij toe. Serveer de soep met een puntje (Brabants) roggebrood, belegd met spek, bijvoorbeeld katenspek, ontbijtspek of blank spek.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!