Home made zure room

Vergeten om zure room op je boodschappenlijstje te zetten? Daar gaat de chili con carne! Of toch niet? Met dit recept én slechts twee ingrediënten tover je in een mum van tijd versgemaakte zure room op tafel.

Ingrediënten voor

4 personen
1 el volle yoghurt
Volle room
bereiding
  1. Doe je volle room (die bijna over datum is) in een grote kom. Als je verse (niet-gepasteuriseerde) room gebruikt, hoef je niets toe te voegen. Bij de gepasteuriseerde versie voeg je ongeveer één el natuuryoghurt of karnemelk per 200 milliliter room toe.
  2. Laat het mengsel nu zo'n 12 tot 24 uur op kamertemperatuur staan. Je zal zien dat het goedje dikker wordt en sterker gaat ruiken.
  3. Je zure room is klaar! Zet hem terug in de koelkast en bewaar hem daar maximaal tien dagen. Als je merkt dat de room raar begint te ruiken of er anders gaat uitzien, wordt het tijd om hem weg te gooien.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!