Italiaanse omelet

Deze Italiaanse omelet met tomaat, olijven, spinazie en oregano is klaar in vijf minuten en heel vullend dankzij de avocado en olijfolie. Lekker met een krokante zadencracker of een sneetje pompoenpitpbrood bij het ontbijt, als brunch of als snelle lunch. Dit recept vind je terug in het boek 'Keto in 15 minuten: Mediterraans' van Julie Van den Kerchove.

Ingrediënten voor

1 personen
2 eetlepels extra vierge olijfolie
4 Eieren
4 stuks Kerstomaten
1/2 Avocado
6 Olijven
50 g babyspinazie
takjes oregano
takjes Basilicum
vijgen
bereiding

Verwarm wat olijfolie of boter in een grote pan. 

Klop de eitjes los in een kom of glas. Giet ze in de pan en bak tot een omelet op een zacht-medium vuur. Let erop dat de onderkant niet kan aanbranden. Dek de pan enkele minuten af met een deksel zodat de bovenkant van de omelet ook kan garen. 

Halveer de kerstomaatjes en snijd de olijven en avocado in schijfjes. Voeg ze aan de omelet toe en laat ze kort meegaren. Kruid met peper en zout. 

Serveer de omelet met wat (baby)spinazie en verse kruiden. Voeg eventueel ook stukjes verse vijg toe.

TIP VAN DE REDACTIE

Heb je grote honger? Serveer het gerecht dan met een volledige avocado en eventueel wat vegan ricotta, verse geitenkaas of een harde Italiaanse kaas zoals Parmezaanse kaas of pecorino. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!