Kabeljauw met schorseneren

Niets beter tegen de winterblues dan een lekkere portie 'comfort food', nietwaar? En dan hebben we het niet over een ongezonde fastfood maaltijd, maar wel over een bord gevuld met het lekkerste wat de natuur te bieden heeft, seizoensgroenten dus. Probeer eens verse kabeljauwfilets met schorseneren, gezond en voedzaam. 

Ingrediënten voor

4 personen
750 g kabeljauwfilet
500 g schorseneren
20 el pijnboompitten
3 dl Groentebouiilon
25 g Boter
Citroen
4 teentjes knoflook
peper en zout
1 dl Room
Olijfolie
bereiding
  1. Schil de schorseneren en snijd in stukken van ca. 6 cm. Was en bewaar de stukken in citroenwater. Snijd in dunne reepjes en bak kort in olijfolie. Bevochtig met 1dl groentebouillon en laat beetgaar koken. Bind het kookvocht met een beetje boter.
  2. Rooster de pijnboompitten in de pan zonder vetstof en strooi er een beetje zout overheen. Laat afkoelen en hak in grove stukken.
  3. Pel de look en laat 15 min koken in licht gezouten water. Breng 2 dl groentebouillon aan de kook, voeg de look en de room toe en laat opkoken. Mix de bouillon en bind met boter. Mix nogmaals  met de staafmixer tot je een mooi schuim krijgt.
  4. Verdeel de visfilets in 4 porties. Bak kort in verhitte olie, en laat nog 5 min garen.
  5. Schik de schorseneren in het midden van een warm bord. Plaats er de kabeljauw met het vel naar boven op. Besprenkel met de nootjes en de saus.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!