Kabeljauwhaasje in een pandade van tuinkruiden

Vandaag bereidt njam!-chef Dominique Persoone een kabeljauwhaasje in een pandade van tuinkruiden met krielaardappeltjes. Een heerlijk licht gerechtje met verschillende tuinkruiden als smaakmakers. Bron: njam!

Ingrediënten voor

2 personen
1 kabeljauwfilet
handvol Peterselie
handvol Basilicum
handvol Dragon
handvol Dille
50 g Boter
50 g Paneermeel
2 Sjalotten
8-10 Krielaardappels
peper en zout
Witte wijn
bereiding
  1. Snij de kabeljauwfilet in twee. Leg de stukken in een ovenschaal.
  2. Pluk de blaadjes van alle verse kruiden en snij ze fijn. Doe de boter, het paneermeel en de fijngehakte kruiden samen in een mengkom. Meng goed onder mekaar en vorm hiervan twee rechthoeken van een centimeter dik en ongeveer dezelfde lengte als de visfilets. Kruid de kabeljauwfilets met zout en peper en leg de pandades van tuinkruiden er bovenop.
  3. Snipper de sjalotjes fijn en strooi over de vis. Zet de vis net onder in witte wijn en plaats in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 15 min.
  4. Schil ondertussen de krielaardappeltjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen vervolgens af en haal de vis uit de oven.
  5. Schik de vis mooi op een bord samen met enkele krielaardappeltjes. Werk af met enkele lepeltjes van de saus. 
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!