Kalfslever met zure ajuinsaus en spek

Een recept dat niets meer te maken heeft met de treurnis uit onze jeugd (overgare lever met appeltjes). "Met deze blonde, vaste kalfslever wil ik de uitdaging aangaan om een geblinddoekte vegetariër te bekeren", zegt Guy Van Cauteren.

Ingrediënten voor

4 personen
4 plakken Stevige kalfslever, volledig ontvliesd
4 Ajuinen
2 el Olie
1 dl Witte azijn
8 fijne plakjes Gerookt spek
1 dl Magere bouillon
klontje Boter
tijm
laurier
Zwarte peper
Fijn zeezout
bereiding
  1. Pel de ajuinen en snij ze heel fijn. Stoof ze aan in wat boter, zonder te bakken. Voeg tijm en laurier toe en dek de pan af. Laat stoven tot ze gaar zijn. Blus dan met de azijn en laat nog even sudderen.
  2. Zet een pan op het vuur en laat de olie en drie eetlepels boter samen opschuimen. Leg de lever in de pan en bak langs beide kanten op een hoog vuur, bij voorkeur rosé. Laat even rusten.
  3. Deglaceer de pan met de bouillon. Voeg extra boter en de ajuin toe en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  4. Bak het spek.
  5. Dresseer.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!