Kastanjeconfituur

Kan je niet kiezen tussen een heerlijke fruitconfituur en een smeuïge hazelnootpasta? Dan is deze kastanjeconfituur wellicht wat voor jou. Perfect op een vers sneetje brood of een pannenkoek.

Ingrediënten voor

4 personen
1 kg kastanjes
1 kg Suiker
Vanillestok
bereiding
  1. Snijd een kruisje in de kastanjes en zet ze onder water in een kookpot. Laat 10 min koken. De schil komt er nu makkelijk af.
  2. Doe de gepelde kastanjes nu opnieuw in een kookpot en zet onder water. Breng aan de kook en laat ze ditmaal 40 min pruttelen.
  3. Giet de kastanjes af en pureer ze door ze te mixen. Je kan ook een zeef gebruiken. Doe de puree in een pot en voeg hetzelfde gewicht aan suiker toe. Vergeet ook niet om water toe te voegen; reken op zo’n 750 ml water per kilo suiker.
  4. Breng het mengsel aan de kook en voeg de zaadjes uit het vanillestokje toe. Laat een kwartier pruttelen.
  5. Je confituur is nu klaar om in (gesteriliseerde) potten te doen.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!