Kipnuggets met een currydip

We bereiden homemade kipnuggets met een currydip van Chloé Kookt. 

Ingrediënten voor

2 personen
250 g Kipfilet
4 el Bloem
6 el Panko
3 el Sesamzaad
3 el lijnzaad
Ei
limoensap
125 g Griekse yoghurt
tl Currypoeder
snufje Kurkuma
snufje Komijn
tl Honing
teentje knoflook
Arachideolie
bereiding
  1. Maak het zadenmengsel: panko, sesamzaad en lijnzaad. Zet een tweede potje klaar met bloem en eventueel wat kruiden (kippenkruiden, currypoeder,..) Zet een derde potje klaar met een losgeklopt ei met wat peper en zout.
  2. Voor het dipje: meng de Griekse yoghurt met sap van 1/2 limoen, 2 el water, snufje zout, fijngeperst lookteentje, 1 tl currypoeder, snufje komijn, 1 tl honing en 1 tl kurkuma
  3. Snijd de kip in stukjes, paneer deze in deze volgorde: bloem, ei en zadenmengsel. Zet een pan op het vuur met een bodempje arachideolie, frituur de nuggets tot deze krokant zijn.
  4. Laat de nuggets voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier. Serveer de nuggets samen met de yoghurtdip.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!