Kipnuggets met een currydip
We bereiden homemade kipnuggets met een currydip van Chloé Kookt.
Ingrediënten voor
2 personen
250 g | Kipfilet |
4 el | Bloem |
6 el | Panko |
3 el | Sesamzaad |
3 el | lijnzaad |
Ei | |
limoensap | |
125 g | Griekse yoghurt |
tl | Currypoeder |
snufje | Kurkuma |
snufje | Komijn |
tl | Honing |
teentje | knoflook |
Arachideolie |
bereiding
- Maak het zadenmengsel: panko, sesamzaad en lijnzaad. Zet een tweede potje klaar met bloem en eventueel wat kruiden (kippenkruiden, currypoeder,..) Zet een derde potje klaar met een losgeklopt ei met wat peper en zout.
- Voor het dipje: meng de Griekse yoghurt met sap van 1/2 limoen, 2 el water, snufje zout, fijngeperst lookteentje, 1 tl currypoeder, snufje komijn, 1 tl honing en 1 tl kurkuma
- Snijd de kip in stukjes, paneer deze in deze volgorde: bloem, ei en zadenmengsel. Zet een pan op het vuur met een bodempje arachideolie, frituur de nuggets tot deze krokant zijn.
- Laat de nuggets voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier. Serveer de nuggets samen met de yoghurtdip.