Een recept van Chloé Lauwers Kipnuggets met een currydip

We bereiden homemade kipnuggets met een currydip van Chloé Kookt. 

Ingrediënten

2personen

Kipnuggets met een currydip

Bereiding

Kipnuggets met een currydip

  1. Maak het zadenmengsel: panko, sesamzaad en lijnzaad. Zet een tweede potje klaar met bloem en eventueel wat kruiden (kippenkruiden, currypoeder,..) Zet een derde potje klaar met een losgeklopt ei met wat peper en zout.
  2. Voor het dipje: meng de Griekse yoghurt met sap van 1/2 limoen, 2 el water, snufje zout, fijngeperst lookteentje, 1 tl currypoeder, snufje komijn, 1 tl honing en 1 tl kurkuma
  3. Snijd de kip in stukjes, paneer deze in deze volgorde: bloem, ei en zadenmengsel. Zet een pan op het vuur met een bodempje arachideolie, frituur de nuggets tot deze krokant zijn.
  4. Laat de nuggets voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier. Serveer de nuggets samen met de yoghurtdip.
currydip kipnuggets Chloé Kookt

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties