Kippendij met spinazie in romige champignonsaus

In de winter grijpen we graag naar comfort food. En wat schreeuwt er meer comfort dan kip in een romige saus? Dit gerecht is ideaal voor je doordeweekse diner. Sappig én mals! 

Ingrediënten voor

4 personen
Olijfolie
4 kippendijen
250 g Champignons
peper en zout
4 el Boter
4 teentjes knoflook
1 el Bloem
75 ml Kippenbouillon
75 g Geraspte parmezaanse kaas
75 ml Room
125 g Spinazie
bereiding

Voor de kip en champignons

  1. Voeg wat olijfolie toe in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de kip toe en bak voor ongeveer 5 min aan elke kant bruin.
  2. Kruid de kip met zout en peper. Schep het op een bord en voeg vervolgens champignons (in plakjes gesneden) in de pan. Kruid met zout. Na ongeveer 5 min zouden je paddenstoelen er mooi vochtig en donker moeten uitzien. Leg ze bij de kip.

Saus

  1. Om de saus te maken voeg je boter toe in de pan, laat deze smelten en kook ook de knoflook erin tot het lichtbruin is. Voeg 1 el bloem toe (laat de bloem weg als je wilt dat de saus wat vloeibaarder is).
  2. Voeg langzaam kippenbouillon, room en Parmezaanse kaas toe. De ingrediënten zullen zich snel binden. Zout naar smaak.

Spinazie

  1. Voeg spinazie toe aan de saus en laat deze slinken. 
  2. Voeg alles bij elkaar. Doe de kip en champignons weer in de pan en meng het geheel goed. Serveer warm en garneer eventueel met wat peterselie.

Serveer het zo, met pasta of rijst.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!