Kleine taartjes met ganache van pure chocolade en kersenvulling

Deze smeuïge taartjes zijn ware chocoladebommen met een zachte vulling. De zure smaak van de kersen maakt deze zoetigheid helemaal af.

Ingrediënten voor

4 personen
125 g kersen
20 g Suiker
1 tl citroensap
120 g pure chocolade
60 g slagroom
60 g Kersenpuree
10 g Honing
120 g Bloem
50 g poedersuiker
20 g amandelmeel
snufje Zout
75 g koude boter
1 Ei
bereiding

Basisdeeg

  1. Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom. Reek de koude boter in stukjes en verdeel die over de droge ingrediënten.
  2. Wrijf de boter en de droge ingrediënten net zolang tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  3. Kluts het ei. Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe; als het deeg te droog is, een paar druppels ei.
  4. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg de bal een uur in de koelkast.

Fonceren:

Fonceren is het aanbrengen van deeg in een bakring. Voor een bakring van 6 cm doorsnee heb je een uitsteker van 8 à 9 cm doorsnee nodig. Je moet namelijk niet alleen de bodem (6 cm) maar ook de zijkant van de ring met deeg bedekken.

  1. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even. Bestuif het werkvlak en de deegroller met een beetje bloem. Druk de deegbal plat en rol het deeg gelijkmatig uit tot ongeveer 3 mm dik.
  2. Steek rondjes uit met de uitsteker. Leg het deegrondje op de taartring en druk het deeg voorzichtig naar beneden en tegen de wanden van de ring aan.
  3. Snijd het overtollige deeg netjes langs de rand weg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en steek weer rondjes uit tot het deeg op is.
  4. Zet de gefonceerde taartjes een halfuur in de koelkast.

Kersenvulling

  1. Als extra voor de ganachevulling gebruiken we kersenpuree. Deze kun je kant en klaar kopen, maar kun jij er niet aankomen dan kun je ook 150 g kersen even licht opkoken en daarna pureren met de staafmixer zodat je een mooie gladde puree hebt.

Ganache

  1. Hak de pure chocolade in stukjes. Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt ze in de magnetron of au bain-marie.
  2. Breng de slagroom met de kersenpuree en de honing aan de kook en giet het mengsel over de pure chocolade. Roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is.
  3. Mix de ganache nog even met de staafmixer voor een mooi resultaat. Schenk in elk taartvormpje een portie van de ganache.
  4. Laat de chocoladetaartjes een uurtje in de koelkast opstijven.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!