Kruidensalade met gekonfijte eend

David Van Steenkiste kweekt een zestigtal verschillende, vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen. Zelf trekt hij ook regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. Heel wat Belgische en Nederlandse chefs zijn bij hem kind aan huis. In het boek ‘Herbas’ verwerkt David de kruiden op zijn eigen originele manier in hartige en zoete gerechten.

bereiding

1. Bak de eend krokant op een hoog vuur in wat arachideolie. Giet de olie weg en glaceer verder met hoisinsaus.
2. Meng de microblaadjes met munt en koriander. Voeg een beetje olijfolie, sushi-azijn en fleur de sel toe.
3. Leg de eend in een diep bord. Lepel de pijnboompitten, rode ui en pomelo erdoor. Werk verder af met bloemen en kruiden uit de tuin.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!