Lamstong met pistou

Van snuit tot staart. Sterrenchef Anthony Snoeck houdt niet van verspilling en kookt dit heerlijke recept met orgaanvlees. De lamstong met pistou smelt op je tong.

Ingrediënten voor

4 personen
1 teentje Look
peper
70 cl Olijfolie
10 cl Wittewijnazijn
15 cl Xeresazijn
1 el Suiker
12 Kappertjes
1 Tomaat
2 takjes tijm
2 takjes Rozemarijn
4 Lamstongen
10 peperbollen
1 Ui
1 stengel Selder
1 stengel Prei
1 Wortel
Zout
8 takjes Dragon
4 Pecannoten
1 scheutje Azijn
bereiding
  1. Laat de lamstongen een halve dag weken in water met een scheut azijn en zout om de onzuiverheden te spoelen. Haal uit het water en droog af.
  2. Zet de lamstong samen met de court-bouillon ingrediënten (wortel, prei, selder, ui, peperbollen, look, rozemarijn en tijm) onder water op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur meteen lager en laat nog een uur sudderen.
  3. Haal de tongen uit het kookvocht, pel en laat ze afkoelen. Snij in plakken.
  4. Maak pistou. Snij de tomaat in vier en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in brunoise. Meng met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout. Voeg de suiker en de azijn toe en giet over deze mengeling warme olijfolie.
  5. Rooster de pecannoten zonder vetstof in een antikleefpan en verkruimel.
  6. Dresseer de schijfjes lamstong op de borden en strooi er de kruim van de noten over. Dresseer de pistou erop en errond en werk af met enkele takjes dragon.
TIP VAN DE REDACTIE

Een tong pellen doe je zo: maak met een scherp mes het vliesje aan de punt van de tong los. Trek het vlies voorzichtig los van de tong. Doe dit rustig tot alle vlies verdwenen is. Snij tot slot het aanhangsel onderaan de tong weg.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!