Limoen-avocadocake

Van deze frisse en gezonde(re) limoencake op basis van avocado en een vleugje limoen kun je gerust een extra stukje nemen. 

Ingrediënten voor

6 personen
1 Avocado
2 Limoenen
4 Eieren
1 vanillestokje
200 g speltbloem
3 el Honing
1 zakje Bakpoeder
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de avocado en neem de pit eruit en snijd de avocado in stukjes. Doe de avocado samen met de eieren en honing in de keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  2. Snijd het vanillestokje open, schraap de merg eruit en voeg dit ook toe aan het beslag.
  3. Neem een kom en zeef hierin de speltbloem. Voeg daarna de bakpoeder toe en voeg het geheel toe aan het avocadomengsel in de keukenmachine.
  4. Pers de limoenen hierboven uit. Meng weer tot een glad beslag.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  6. Bak de cake gedurende 30 minuten. Check altijd even met een satéprikker of de cake gaar is. Bestrooi de cake als hij is afgekoeld eventueel met poedersuiker voor je hem serveert.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!