Miniquiches met peer, gorgonzola en walnoten

Dit recept voor miniquiches met peer, gorgonzola en walnoten is lekker, eenvoudig, goedkoop en perfect voor de winter!

Ingrediënten voor

6 personen
6 vellen bladerdeeg
75 g gorgonzola
1 Peer
2 Eieren
walnoten
Room
peper en zout
g geraspte kaas
klontje Boter
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 6 muffinvormen in met boter en bekleed ze met velletjes bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in met een vork, bedek het met bakpapier en bedek het met enkele drogen bonen (blind bakken). Bak voor ongeveer 15 min in de oven.
  2. Haal de bodempjes uit de oven en verwijder de droge bonen en bakpapier. Vul de muffinvormpjes met partjes peer en leg een stukje gorgonzola op.
  3. Klop de eieren los met geraspte kaas, kookroom, peper en zout en schenk het mengsel over je quiches. Werk af met gehakte walnoten. Zet ze ongeveer 20 min in de oven totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de vorm en serveer ze warm. 
TIP VAN DE REDACTIE

Ze zijn zeer lekker met een soep of salade.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!