Noten-rozijnenbrood

Een lekker versgebakken brood voor een herfstige zondag. Dit noten-rozijnenbrood is om van te smullen!

Ingrediënten voor

4 personen
50 g rozijnen
100 g walnoten
1 Ei
21 g verse gist
250 g Bloem
100 ml Melk
3 el gesmolten boter
1 tl Honing
snufje Zout
bereiding
  1. Hak de noten grof. Verwarm de oven voor op 200° C. 
  2. Doe de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
  3. Los de gist en de honing op in de lauwe melk, en giet het in het kuiltje. Voeg er de boter en het ei aan toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal, leg die in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat 45 min rijzen op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.
  4. Kneed de noten en de rozijnen door het deeg. Maak er een brood van en leg dit in een beboterde cakevorm. Zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is. Dek af met een doek en laat nog 30 min rijzen.
  5. Bestrijk het brood met de extra melk en laat het in het midden van de oven 40 à 50 min bakken, tot het mooi goudbruin is.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!