Oerprei met splijtkool en Japanse dipsaus

Ingrediënten voor

4 personen
1 el Tempura
Grof zeezout
1 handvol Splijtkoolblaadjes
3 el Sake
3 el Sojasaus
2 el Rijstazijn
44 stengels Jonge oerprei
1 Rode chilipeper
bereiding
  1. Was en kuis de oerprei zeer grondig. 
  2. Hak de rode chilipeper en 4 stengels oerprei fijn voor in de dipsaus. Doe er de sake, sojasaus en rijstazijn bij. Serveer in een mooi schaaltje. 
  3. Ga aan de slag met alle overige preistengels. Snijd het onderste gedeelte van de prei met de wortel af (houd de lange stukken voor het volgende gerecht). Dep de wortelstukjes droog met keukenpapier. Meng met de tempura en schud het overtollige bloem af. Frituur op 150°C tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zeezout.
  4. Plaats de blaadjes splijtkool op een bord en plaats er de wortels op. Zorg dat bij het opeten je van elk blaadje een pakketje kan maken met enkele wortels in. Serveer met de dipsaus.
TIP VAN DE REDACTIE

Je kan de jonge oerprei ook vervangen door 20 lente-uitjes met wortel en de slijtkoolblaadjes door jonge sla. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!