Oester met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado

Op zoek naar een aperitief om je gasten mee te imponeren? Probeer dit recept van Wout Bru voor oesters met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado. 

Ingrediënten voor

4 personen
50 g Water
1 g Santana
1 snuifje Thais currypoeder
5 g Stabilisator
100 g Granny jus
150 g Yoghurt
150 g Avocadopuree
1 snuifje Zout
60 g Agar agar
5 blaadjes Gelatine
4 Oesters
450 g Suikerwater (verhouding 30/70 suiker/water)
50 g Gembersiroop
100 g Kalamansisap
100 g Yuzusap
150 g citroensap
60 g limoensap
10 g Kaviaar
1 Granny smith appel
bereiding
  1. Maak citroengel. Voeg de citrussappen samen met de gembersiroop en het suikerwater en laat opkoken. Los de gelatineblaadjes op in water en voeg toe. Voeg agar agar toe, laat afkoelen en passeer half koel door een zeef.
  2. Draai de ingrediënten voor het avocado-ijs in de pacojet of een ijsturbine af.
    1. Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel en een toefje kaviaar.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!