Ombre-layercake

Een spektakelstuk om u tegen te zeggen. Een taart om indruk mee te maken, maar die eigenlijk niet zo moeilijk zelf te maken is. Bovendien is imperfectie de nieuwe perfectie. Zet er wat kaarsen op en je hebt meteen een leuke en lekkere verjaardagstaart. De mascarponecrème is om duimen en vingers bij af te likken.  © Tajsa Van Rymenant

Ingrediënten voor

10 personen
120 ml Zonnebloemolie
gemengd rood fruit
2 el Melk
115 g Bloemsuiker
750 g Mascarpone
240 ml Karnemelk
2 Eieren
1 zakje vanillesuiker
200 g Suiker
80 g witte chocolade
110 g Zachte boter in blokjes
snufje Zout
1 tl natriumbicarbonaat
2 tl Bakpoeder
300 g Patisseriebloem
80 g pure chocolade
80 g melkchocolade
bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt voor de cakes de witte, melk- en pure chocolade elk apart in de microgolfoven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Zeef de bloem en meng met bakpoeder, bicarbonaat en zout. Zet apart. 

Doe boter, zonnebloemolie, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en meng tot een glad beslag (met het K-hulpstuk, niet met de garde). Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng steeds tot ze volledig opgenomen zijn. 

Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe, gevolgd door de helft van de karnemelk. Vervolgens mag er weer 1/3 van de bloem bij, de tweede helft van het karnemelk en als laatste de rest van de bloem. Meng tussen elke stap. 

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen en doe in aparte mengkommen. Voeg aan elk deel 1 van de 3 soorten chocolade toe. 

Neem 3 ingevette vormen van 20 cm en bak de cakes 30 minuten. Laat nadien volledig afkoelen. 

Smelt voor de mascarponecrème de 3 soorten chocolade elk apart in de microgolfoven en laat afkoelen tot kamertemperatuur (dit is zeer belangrijk). 

Meng de mascarpone met de vanillesuiker en klop los. Zeef de bloemsuiker erboven en spatel eronder. Voeg de melk toe en meng. Verdeel de crème in 3 gelijke delen en voeg aan elk deel 1van de 3 soorten chocolade toe. 

Snijd de bovenkant van de 3 cakes gelijk indien nodig. Leg de pure-chocoladecake onderaan en smeer 2/3 van de pure-chocoladecrème op de cake en de randjes. Leg daarop de melkchocoladecake en druk wat aan. Smeer 2/3 van de melkchocoladecrème op de cake en de randjes. Leg daarop de witte-chocoladecake en smeer 2/3 van de witte-chocoladecrème op de bovenkant en de randjes. 

Smeer met een spatel de crème rond de cake uit. Smeer nu de rest van de chocoladecrèmes van donker naar licht op de taart. Ga opnieuw rond met je spatel en smeer uit. Werk af met rood fruit en bloemsuiker. 

TIP VAN DE REDACTIE

Comfortfood zonder schuldgevoel - As cooked by Ginger
€24,99

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!