Open ravioli van kreeft en krab

Vandaag bereiden we open ravioli van kreeft en krab, een recept van Brice Lowet. 

Ingrediënten voor

4 personen
200 g Boter
5 Sjalotten
Pantsers van kreeft
Pantsers van krab
1 scheut Cognac
1/2 Rode paprika
1/2 Witte ui
1/2 Venkel
1 snuifje Cayennepeper
2 Laurierbladeren
tijm
600 g Krab
20 cl Room
20 cl Azijn
25 cl Witte wijn
Visfumet
8 Pastavellen
1 Lente-ui
1 teentje Look
1/2 Rode ui
600 g Kreeft
bereiding
  1. Kook de kreeft en de krab gaar en haal het vlees eruit. 
  2. Hak de pantsers in stukken. Maak een bisque door de venkel, de ajuin en paprika aan te stoven en daar de pansters aan toe te voegen. Blus met de cognac of whisky en flambeer. Zet onder de visfumet en laat 15 minuten pruttelen. Zeef en reduceer tot een dikke saus.
  3. Snijd de sjalotten in grove stukken. Stoof de sjalot glazig en zet onder met de witte wijn en azijn. Voeg de aromaten toe, de cayennepeper en reduceer tot er bijna niets overblijft. Voeg de room toe, passeer en reduceer opnieuw. Monteer met boter.
  4. Kook de pastavellen en laat ze uitlekken.
  5. Stoof het krab- en kreeftvlees aan met de rode ajui, look en lente-ui. Bevochtig met visfumet.
  6. Dresseer de ravioli. Decoreer naar keuze met de stukken kreeftenpantser.
TIP VAN DE REDACTIE

Je kan dit gerecht ook met alleen krab of kreeft maken. Behoud wel de twee sauzen.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!