Ovengebakken aardpeerwedges met rozemarijn en tijm

Samen met het nieuwe jaar maken ook weer heel wat nieuwe seizoensgroenten hun intrede. Eén daarvan is aardpeer, een vaak vergeten groente die veel lekkers in petto heeft. Geen idee hoe je aardpeer kan combineren? Probeer eens deze aardpeerwedges. 

Ingrediënten voor

4 personen
1 kg Aardpeer
6 teentjes knoflook
peper en zout
Rozemarijn
tijm
bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 200°C. Schil de aardperen en snijd ze in partjes. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier, waarover je de aardperen verspreid.
  2. Verspreid de lookteentjes ongepeld over de partjes aardpeer. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met een snufje zout en rozemarijn en tijm naar eigen voorkeur. Hussel alles goed door elkaar.
  3. Schuif gedurende 45 min in de voorverwarmde oven en hussel na 20 min de ingrediënten nog eens goed door elkaar.
  4. Haal de bakplaat uit de oven, pel de zachte look en verspreid deze over de aardpeerwedges. Serveer met extra rozemarijn en tijm om de smaak te versterken. Een ideaal recept ter vervanging van bijvoorbeeld zoete aardappel wedges!
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!