Ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree

Met dit gerecht scoor je altijd. Een heerlijke ovenschotel met balletjes in broccolisaus en pastinaakpuree.

Ingrediënten voor

4 personen
1 Ui
600 g Pastinaak
enkele takjes tijm
scheutje Water
Nootmuskaat
1 brocoli
50 g Pecorino
handvol Munt
teentje knoflook
Groentebouillon
500 g Kalfsgehakt
1 Sjalot
handvol Peterselie
afwerking Gruyère
bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem en bereid eerst de ingrediënten zoals hierboven aangegeven.
  2. Voor de pastinaakpuree: Verhit olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg de pastinaak en tijm toe en stoof aan. Voeg regelmatig een klein scheutje water toe tot de pastinaak net onder staat (om hem gaar te stoven). Pureer de pastinaak (na ongeveer 15 min.) en kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  3. Voor de broccolisaus: kook/stoom de roosjes + stam van de broccoli gaar en bewaar het kook- of stoomvocht. Mix de broccoli + stam in een keukenmachine of blender met de pecorino, verse munt en het teentje knoflook. Kruid af met peper en zout. Voeg (nu tijdens het mixen) geleidelijk aan wat kook- of stoomvocht toe, naargelang de consistentie die je zelf wenst voor de saus. Je kan het vocht ook vervangen door groentebouillon of (plantaardige) room.
  4. Voor de gehaktballetjes: Meng het gehakt met de knoflook, sjalot en peterselie. Kruid af met peper en zout. Rol balletjes en kleur ze bruin in olijfolie. Ze garen straks verder in de oven.
  5. Schik de gehaktballetjes in een ovenschaal, overgiet met de saus en schep er als laatste laag de pastinaakpuree over. Bestrooi de schotel met gruyèrekaas en plaats ongeveer 25 min in de oven. Zet op het einde de grillstand nog even aan.
delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!