Panpasta met spruitjes en geroosterde walnoten

Zin in een winterse pasta? Dan is deze pasta met spruitjes en geroosterde walnoten zeker iets voor jou. Een bom van smaken en heerlijk snel klaar te maken. 

Ingrediënten voor

4 personen
400 g Spaghetti
200 g Spruiten
1 Rode ui
2 teentjes knoflook
handvol walnoten
1 bosje Basilicum
200 ml Room
peper
1 snufje Zout
bereiding

1. Kook de pasta beetgaar. Snij de spruitjes doormidden, pel en snij de ui in halve ringen en pers de knoflook fijn. 

2. Verkruimel de wanoten en rooster ze ongeveer 3 minuten in een droge pan. Zet apart. 

3. Verhit boter in een andere pan en bak de ui en de spruitjes enkele minuten. Voeg de knoflook, peper en wat water toe om het geheel af te blussen. Laat de spruitjes nog een paar minuten koken tot ze gaar zijn. Snij terwijl de basilicum fijn. 

4. Voeg vervolgens de room toe en roer goed door. Meng tot slot de pasta met de saus in een grote pan en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de geroosterde walnoten en de fijngesneden basilicumblaadjes. 

TIP VAN DE REDACTIE

De room kan perfect vervangen worden door mozzarella. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!