Pasta met broccoli en ricotta

Na een heel weekend feest is het tijd voor comfort food! En wat schreeuwt er meer comfort dan een heerlijke portie pasta? Je hoeft alleen maar de broccoli en kerstomaten te snijden en de pasta kort te koken. De citroenzeste zorgt voor de nodige frisse toets in de saus, ideaal voor warme lentedagen.

Ingrediënten voor

4 personen
300 g pasta
1 stuk Broccoli
250 gram Kerstomaten
250 gram Ricotta
Citroenzeste
2 el Olijfolie
peper en zout
bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken. 

Was de broccoli en snijd in roosjes. Doe het in een pan met kokend water en kook 5 minuten beetgaar. Snijd ondertussen je kerstomaten in twee. Giet de broccoli af en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm een scheut olijfolie in een halfdiepe pan. Snij de knoflook fijn en voeg samen. Voeg de broccoli toe en roer het geheel goed door. Voeg de ricotta toe. Roer 2 à 3 minuten. Voeg nu de pasta ook toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Garneer met kerstomaten en citroenzeste.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!