Een recept van Evelien Van Renterghem Pasta met gehaktballetjes en champignons

Evelien Van Renterghem is de sterkhoudster van de blog sharemyfood.be. De passie voor koken en verse ingrediënten werd haar met de paplepel ingegeven. Wij mochten haar enkele vragen stellen en wisten haar ook een recept te ontfutselen.  Waar haal jij jouw inspiratie? De inspiratie kan bij mij echt van overal komen: kookboeken, magazines, een gerecht dat ik zie op tv, iets wat ik proef op restaurant, … en natuurlijk social media en de blogs van mijn collega-foodbloggers! Gerechten van anderen zijn voor mij altijd een vertrekpunt. Ik zal zelden een recept van A tot Z volgen. Vandaar dat ik niet zo graag bak. Ik haat het om ingrediënten af te wegen. Bij mij is koken echt iets wat ik “op het gevoel” doe en wat mij ongelofelijk ontspant. Wat is jouw favoriete gerecht/ingrediënt? Ik heb niet echt een favoriet gerecht of een favoriete keuken. Wat voor mij primeert, is dat het gerecht goed klaargemaakt is, met verse en kwalitatieve ingrediënten. Een eenvoudig spiegeleitje gebakken in goeie boter met een snuifje fleur de sel en wat verse bieslook uit mijn kruidentuin kan mij evengoed smaken als een gerecht uit een sterrenrestaurant. Thuis kook ik tijdens de werkweek meestal licht en met veel groenten. In het weekend staat er vaak pasta, een stoofpot of ovenschotel op het menu. Altijd voorafgegaan door een aperitiefje. Voeding/eten is voor mij… Eten is voor mij onlosmakelijk verbonden met goed gezelschap. Als anderen genieten, geniet ik ook, zowel achter mijn fornuis als aan de (feest)tafel. Vrienden en familie: ze houden allemaal van eten en drinken. We hebben niet veel nodig om samen te komen en een fles bubbels te kraken of een BBQ aan te steken. Ook op doordeweekse dagen heb ik een heel dankbaar publiek in huis. Weinigen kunnen zo smakelijk eten als mijn drie huisgenoten. Mijn dochters Julie (6) en Olivia (4) zijn al echte lekkerbekjes.

Ingrediënten

4personen

Pasta met gehaktballetjes en champignons

Bereiding

Pasta met gehaktballetjes en champignons

Bereiding van de champignonsaus 

1. Kook de fond in tot de helft (ongeveer 20 min). Smelt wat boter in een pan en bak de champignons op hoog vuur tot ze hun vocht vrijgeven.

2. Voeg de sjalot, look en tijm toe en laat enkele minuten mee stoven. Voeg de wijn ook toe en laat even verdampen. Voeg de ingekookte fond toe, samen met de room en de geitenkaas. Laat op een zacht vuurtje koken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout en roer er wat citroensap onder.

Bereiding van de rest van het gerecht

3. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol gehaktballetjes en bak ze bruin in een klontje boter.

4. Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Dresseer de pasta met de gehaktballetjes en de champignonsaus op een bord.

5. Garneer met verse basilicum en eventueel wat Parmezaanse kaas.

foodblogger gehaktballetjes champignons pasta recept

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties