Pastasalade met tonijn en ricotta

Fish Tales-oprichter Bart van Olphen werkte jarenlang als chef in de beste restaurants. Nu reist hij de wereld af om te leven, vissen én koken met mensen uit unieke visserijgemeenschappen. Z’n belevingen deelt-ie via social media en in zijn viskookboeken, waarmee hij de wereld inspireert om meer te genieten van duurzaam gevangen vis. Vandaag bereiden we pastasalade met tonijn en ricotta. © Fish Tales

Ingrediënten voor

2 personen
8 gedroogde lasagnevellen
150 g Ricotta
enkele blaadjes Dragon
enkele blaadjes Basilicum
snuifje Citroenrasp
Gemengde sla
140 g Tonijn in blik
extra vergine olijfolie
snuifje Zout
peper
bereiding

Kook de lasagnevellen in ruim water met wat zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze wat a.oelen onder koud stromend water.

Meng ondertussen de ricotta met de dragon- en basilicumblaadjes, het citroenrasp, zout en peper en zet apart.

Bouw de lasagne op. Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er wat sla over, schep er een beetje van het ricottamengsel op en dan een deel van de tonijn. Herhaal deze lagen tot alle lasagnevellen en ingrediënten op zijn.

Eindig met tonijn. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.

TIP VAN DE REDACTIE

Ontdek meer recepten met vis in blik via https://www.fish-tales.com/nl/koken-met-vis/recepten/

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!