Pastaschelpen met ricotta

Fatima El Irari is een fenomeen op instagram. De kookblogster met Marrokkaanse roots  heeft bijna 160.000 volgers die verleidt met haar klassieke Marrokaanse gerechten – zoals linzensoep en tajine – maar net zo goed met cheesecake of pasta. Vandaag bereiden we pastaschelpen met ricotta uit kookboek ‘De keuken van Fatima’. Een vegetarisch gerecht dat altijd in de smaak valt.

Ingrediënten voor

4 personen
500 g pastaschelpen
1 el Olijfolie
450 g Ricotta
200 g geraspte mozarella
100 g Parmezaanse kaas
1 Ei
teentje knoflook
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte basilicum
1 tl oregano
1 tl chilivlokken
peper en zout
300 g tomatensaus
afwerking Peterselie
afwerking mozarella
afwerking Basilicum
bereiding
  1. Kook de pastaschelpen net niet gaar en giet het water af. Giet de olijfolie erbij en hussel de pastaschelpen goed door. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 250 ºC.
  3. Meng in een ruime kom ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, ei, knoflook, peterselie, basilicum, oregano, chilivlokken, zout en zwarte peper.
  4. Verdeel de helft van de pastasaus over de bodem van een ovenschaal.
  5. Schep in elke pastaschelp ongeveer 1 el van het ricottamengsel. Leg de pastaschelpen op de tomatensaus in de schaal.
  6. Verdeel de overige pastassaus over de pastaschelpen en bestrooi met de peterselie, het basilicum en de geraspte mozzarella.
  7. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet de schaal 20-25 min in de oven.
  8. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 8-10 min of tot de kaas goudbruin van kleur is.
  9. Serveer de pastaschelpen met fijngehakte peterselie.

     

TIP VAN DE REDACTIE

Variatietip! Zin in vlees? Bak dan 5-6 min 300 g gehakt mee met de tomatensaus en verdeel samen over de bodem van de ovenschaal. 

Ben je op zoek naar meer heerlijke recepten? Vind ze terug in het kookboek ‘Uit de keuken van Fatima’ van Fatima El Irari. Uitgeverij: Fontaine Uitgevers Prijs: € 20,99 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!